sreda, 24. april 2013

Prevoz blaga na kopnem


Prevoz blaga je ravnanje in premeščanje blaga, kjer se običajno zahtevajo posebne prilagoditve in  prevozna sredstva v skladu z značilnostmi blaga, in se prevažajo tako, da se prepreči škoda na obeh, na blagu in na prevoznih sredstvih. 

Za prevoz blaga se uporabljajo različne vrste transporta, zrak (tovorno letalo), reke ali morja (ladje,čolni, zračne blazine) in kopno (kombiji, tovornjaki,vlaki). Različno blago zahteva različne načine prevoza. Blago je lahko nevarno ali lomljivo in zahteva varen prevoz. Dandanes sta najpomembnejša hitrost prevoza in čim manjši vpliv na okolje. Blago mora prispeti iz določene lokacije na določeno lokacijo. Kopenski prevoz je pretok ljudi in blaga po kopnem. Vključuje cestni promet in železniški promet.  Opravlja se z avti avtobusi, tovornjaki ali tovornjaki, vlaki, tramvaji.

Prevoz določenega blaga na kopnem se lahko uporablja tudi po ceveh. Običajno uporabljajo za prevoz izdelkov preko cevnih vodov, običajno nafte in naftnih tekočin, etanola, zemeljskega plina in za prevažanje rude. Prevoz blaga pomeni transport  blaga iz mesta proizvodnje do mesta potrošnje oziroma iz lokacije na lokacijo.

Ni komentarjev:

Objavite komentar